Борисов пред Рахой: Каталуня не е Косово /ВИДЕО/

Борисов пред Рахой: Каталуня не е Косово /ВИДЕО/ | StandartNews.com

ВИДЕО ТУК

В никакъв случай аз не бих слагал знак за равенство между Косово и Каталуня, но това си е решение на испанското правителство и на техния премиер. Това каза на пресконференция министър-председателят Бойко Борисов след среща с премиера на Испания Мариано Рахой.

„Още преди месец говорихме в Брюксел и именно, за да не остане никакъв оттенък към България и нашето председателство, че има някакъв вид бойкот или нещо, което да накърни нашето желание за един траен мир – повярвайте ми, че единствената ни цел е траен мир и подобряване за условията за живот на Балканите", заяви Борисов. По думите му това е добре за цяла Европа.

„И утре е ден, нека да дойдат колегите, заедно ще бъдем и на срещата на ЕНП, на вечерята, така че ще имаме възможност и с останалите колеги да говорим. Факт е, че премиерът Рахой е два дни в България. Застъпва се със срещата и мисля, че от дипломатическа гледна точка и чисто приятелска, той изпълни ангажимента си и към мен, и към председателството, така че за това ти благодаря", каза още Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай