Борисов: Орешарски отказва срещи с кметове на ГЕРБ

Борисов: Орешарски отказва срещи с кметове на ГЕРБ | StandartNews.com

София. Премиерът Пламер Орешарски е отказал среща на над 90 кметове от ГЕРБ, оплака се лидерът на партията Бойко Борисов по време на среща с европейския комисар по регионалната политика Йоханес Хан. По думите му се оказва по-лесно да се работи с всичките европейски комисари, отколкото с българския премиер.

Двамата са обсъдили какви мерки трябва да предприеме следващото българско правителство след падането от власт на кабинета „Орешарски", съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Те са разгледали още конкретни действия за незабавното възстановяване на работата на спрените при Тройната коалиция оперативни програми, от където българският бизнес да получи свежи пари чрез европейските фондове.

„Тъй като с колегите знаем за състоянието на спрените еврофондове в България и сме наясно със блокираните енергийни проекти и огромните дефицити от над 3 млрд. лева в сектора, за нас беше важно да се запознаем и на европейско ниво с точните подробности колко голям е пробивът в системите и в усвояването на еврофондове в различните посоки – инфраструктура, екология, и конкурентоспособност", коментира Борисов.

В края на срещата председателят на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че след днешните срещи с комисарите по енергетиката и по регионалната политика, е много по-разтревожен за реалната ситуация в България и за опасностите, пред които БСП, ДПС и Атака са изправили страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай