Неделя,

Борисов: Очаквам проблем на границата ни с Гърция

От: Failed to load user -
A
A
A

Истинският проблем очаквам да дойде от Гърция. Това призна от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов във връзка с опасността от бежански поток към нашата страна.

Министър-председателят се появи неочаквано в парламента, без да е включен в дневния ред на парламентарния контрол, за да отговори на отменен от миналата седмица въпрос на Красимир Каракачанов и Явор Хайтов. Те поискаха да разберат какви са резултатите от проведеното учение на българо-гръцката ни граница и каква е готовността на страната ни да посрещне натиска.

"Главната заплаха е от гръцката граница, тя е много дълга и не е защитена", обяви Борисов. Той посочи, че очаква истинският проблем да дойде от Гърция. "В Гърция дори с огромните стотици милиони помощи - над 700 млн. евро те не могат да отчетат нищо свършено реално. В техните лагери условията са ужасяващи. Условията са ужасни и те - (б.р. бежанците) на няколко пъти потеглят", разкри премиерът. Той обяви, че бежанците в Гърция се организират в групи от по 1000-2000 души и така планират да нападнат границата ни.

"Не очаквам изненади от Турция", отбеляза Борисов. И увери - "Много внимателно следим границата и всеки нарушител рано или късно ще го задържим".

"Констатацията ми е, че в една бедна Македония бежанските лагери са чакълирани, бетонирани, с детски площадки са – в много добри условия. Докато в Гърция, която взема милиони евра – не могат да отчетат нищо и в техните лагери условията са действително ужасяващи, заяви още Борисов.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички