Борисов обявява екип за кабинет

Лидерът на ГЕРБ готов с имената на министрите, казва ги с мандата

Борисов обявява екип за кабинет | StandartNews.com

София. Бойко Борисов ще състави правителство, когато президентът Росен Плевнелиев му връчи проучвателен мандат.

"Ще предложа правителство във всички случаи. Ще разговарям с президента как да се съкратят сроковете, защото то ще е само правителство, за да знаят българските граждани какъв кабинет бих предложил, така че сроковете да се съкратят до минути и часове. Ще обявя правителство, за да знаят хората с кои експерти и кое ще е нашето алтернативно правителство, не в сянка, и тогава ще върна мандата", заяви лидерът на ГЕРБ.

Едно от сигурните имена в екипа му е това на Лиляна Павлова, която в предишното правителство беше регионален министър.

Той изрази възмущение, че днес в парламента "се занимаваме кой влиза и кой излиза". "Те, ако бяха действително загрижени за България, щяха да кажат – добре, първата политическа сила безспорно, след като признават резултатите от изборите, да вземе председателското място на парламента и да дадат един депутат или двама да гласуват и да имаме правителство. Ето това е, пред хората можеше да се говори, всички щяха да разберат, че има някаква градивна позиция. А тук сега те се крият, стоят в залата, не се регистрират", заяви Борисов. По думите му поведението на Атака е безпринципно. Той обаче се закани парламентарната му група да бойкотира избора на правителство, излъчено от БСП.
По думите му ГЕРБ ще си послужи с процедурна хватка, приложена по-рано днес от Атака при гласуването за председател на Народното събрание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай