Борисов обвини БСП в 34 хил. купени гласа

Борисов обвини БСП в 34 хил. купени гласа  | StandartNews.com

София. Евровотът  е контролиран, БСП имат 34 хляди купени гласа. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова ТВ.

По думите му резултатите от изборите, в които 15-ият в листата на БСП изпреварва първия показват, че или са купени гласовете, или партията не иска Станишев.

"Тези, на които са им казали, гласуваш 15, 15, това са най-вероятно тези, на които е обяснено как да гласуват. 15 са най-вероятно миньорите, тези, на които са им казали, гласуваш 15, каза Борисов. Или - партията си ги пренареди; с преференцията вътре, партията им каза, не искаме Станишев, посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отново настоя за оставка на кабинета. При предсрочни избори, резултатите ще бъдат много по-високи, и за нас, и за Реформаторите, категоричен бе Борисов. Работим при предсрочни избори, ГЕРБ да има мнозинство, работим за това, и вярвам, че ще е така, защото алтернативата е очевидна, на това, което е сега; вариант Б е както ни подредят хората, каза Борисов.

ГЕРБ се бори за мнозинство в българския парламент, за да не може никой да ни извива ръцете. Цялата ни предизборна кампания ще бъде построена върху това. Едни избори струват 20 милиона лева. Ако не може да излъчим стабилно правителство, което да работи, да извади България от кризата, ще има нови избори. Затова, на тази сакрална дата, на която ще са предсрочните избори, трябва да има 70 - 80 % избирателна активност, каза Борисов

Гласувалите български граждани за ГЕРБ и Реформаторите, са повече от гласувалите за БСП и ДПС - каза Борисов.

На въпрос за евентуална коалиция  с ББЦ, Борисов бе лаконичен: Бареков, той нанесе такива тежки обиди по моята личност, че без да ми се извини, не може да става въпрос и за каквито и да било съвместни действия. Той така ме обиди, аз водя 15 - 16 дела срещу него. Ако ми се извини, е друга темата. 

Относно спекулациите за отношенията му с Делян Пеевски и Цветан Василев, Борисов отговори - нямам никакви отношения, към момента. Не се интересувам от други партии. Нормални отношения с всички.

По думите му Пеевски е постъпил правилно с решението си да се оттегли от Европарламента. "Не знам, дали го направи заради г-жа Михайлова, заради себе си, или да спасят г-жа Михайлова, защото провалът в сектор "Екология" е такъв, че ще завлекат и общините, и държавата след себе си", каза Борисов.

"Винаги съм бил на най-тежките постове, главен секретар, премиер, със сигурност по-лесно е дас и президент. Вчера последно се чух с Росен Плевнелиев. Подкрепям го, каза Борисов. 

На въпрос за обтегнатите отношения между президента и вицепрезидента, Борисов заяви, че като министри, двамата са работили добре.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай