Борисов на конгреса на Дончева на Прошки

Борисов на конгреса на Дончева на Прошки | StandartNews.com

Дори и най-големите противници трябва да си прощават. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който неочаквано се появи на конгреса на партията на Татяна Дончева - "Движение 21", който се провежда днес в НДК.

Татяна Дончева винаги ми е била противник, но в същото време винаги съм я ценял. Има хора с големи усти, но говорят глупости или е обидно да ги слушаш. С нея сме имали много спорове, но винаги съм уважавал мнението й, допълни премиерът.

Борисов дойде на конгреса заедно със столичния кмет и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова и обяви, "неслучайно българският народ и религия е отредила един ден дори най-големите врагове или противници да си поискат прошка".

"Когато получихмe поканата с кмета Фандъкова, всички реагираха като нещо много изненадващо, ама що? Няма логично обяснение - освен едно, че и най-големите политически противници трябва да си прощават", каза Борисов. Видяхме с отрицанието, с омразата докъде я докараха държавата, продължи Борисов и отчете, че "времената в света са много тежки".

"Предишните години тежки финансови, сега на другата ни граница е война. Въпреки усилията на Франсоа Оланд, президентът Путин и Порошенко, войната не спира", анализира премиерът, цитиран от БГНЕС.

Според Борисов 185 млрд. дълг се връщат с икономии и крупни мерки и няма как по друг начин. "Има теми, които в политиката се изисква разбирателство и на най-големите противници. Затова сме дошли да покажем, че противниците в политиката и хората с други тези не са ни врагове. Когато нещо е важно за държавата - да седнем и да говорим", призова Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай