Борисов: Когато нещо се атакува публично, то накрая хора си отиват

Борисов: Когато нещо се атакува публично, то накрая хора си отиват | StandartNews.com

"Когато публично нещо се атакува, то накрая си отиват хора". Така премиерът Бойко Борисов коментира протеста на тютюнопроизводителите, които излязоха на площадите в Свиленград, Дулово и Ставоча заради публичните атаки на Радан Кънев към тютюневия холдинг. Премиерът коментира и темата за собствеността на "Булгартабак", като посочи, че не е знаел Делян Пеевски да е бил собственик на компанията.

„Няколко години платихме няколко милиона на Сити банк, за да направи всички процедури по най-прозрачен начин и знам, че над 200 млн. лв. получи държавата за две фабрики", отбеляза Борисов.

"Всеки един протест би следвало да ни притеснява. Надявам се да не се стига до затваряне на производствени мощности и фабрики. Днес както знам има среща между протестиращите, асоциации на тютюнопроизводителите и дружеството Булгартабак. Там ще бъдат обсъдени всякакви проблеми и се надявам да не се стига до по продължителни протести, затваряне на мощности и хора да остават на улицата", коментира по-късно темата и икономическият министър Божидар Лукарски. Той допълни, че в момента се гласува закон за тютюневите изделия, който обаче няма нищо общо с темата.

"Това е внедряване на европейски директиви и няма нищо общо с исканията на тютюнопроизводителите . Техните протести не касаят промени в законодателството. Това, което до сега е направила и България, и ЕС, е свързано с даването на помощи за тютюнопроизводители и за промяната на това производство към други видове производства. Дадени са доста евросредства", допълни Лукарски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай