Борисов: Кметът на Трън да си понесе отговорността

Борисов: Кметът на Трън да си понесе отговорността | StandartNews.com

Кметът на Трън трябва да понесе отговорност за блъснатото дете, ако се докаже вината му. Това написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук по повод поведението на градоначалника, прегазил го с джипа си. "Днес от медиите се запознах със случая в Трън. Разговарях лично с главния прокурор, който ме увери, че делото не само че не е прекратено, но свидетелите ще бъдат отново разпитани", смята той. 

"Разочаровах се от поведението на кмета пред медиите, в което не видях никаква съпричастност. Ако се докаже вината му, следва да бъде понесена съдебна отговорност, както законът повелява", обяснява премиерът.

Стандарт Нюз припомня, че малкият Ивайло бе ударен от кмета на Трън Станислав Николов на 1 ноември миналата година. Детето отивало на училище, пресичало и било пометено от джипа на градоначалника. Получило множество травми, от които спукан далак и разкъсан черен дроб.

Майката на пострадалото дете разкара пред Нова тв, че протоколите в полицията не отговарят на истината за инцидента. От тях става ясно, че детето само се е блъснало в джипа. "Медицинската експертиза със сигурност доказва, че детето не може да си разкъса само вътрешностите и дрехите и, че този удар е бил много силен", смята Анита Гълъбова.

Вижте повече от репортажа на Нова тв:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай