Борисов и Туск обсъдиха ситуацията в Гърция

Борисов и Туск обсъдиха ситуацията в Гърция | StandartNews.com

За България стабилността на ЕС и на еврозоната е въпрос от първостепенно значение, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на телефонен разговор с председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Късно снощи двамата обсъдиха развитието на ситуацията в Гърция след проведения референдум.

Премиерът Борисов изрази надежда, че европейските срещи на високо равнище ще дадат нова възможност за намиране на решение, което да бъде приемливо както за страните от еврозоната, така и за всички държави-членки на ЕС. Министър-председателят отбеляза, че Гърция е непосредствен съсед и близък партньор на България в ЕС и за нас е важно тя да постигне икономическа и финансова стабилност. Според премиера Борисов е необходимо всички страни да проявят отговорност, реализъм и да не се всява излишно смут в европейските лидери.

Председателят на Европейския съвет благодари на министър-председателя Бойко Борисов за стабилността и подкрепата, която България оказва в региона. От своя страна българският премиер обърна внимание на политическата и финансовата стабилност в нашата страна и добави, че са взети всички необходими мерки, за да има сигурност на банковия сектор, независимо от развоя на събитията в Гърция. Туск потвърди напълно адекватните и предвидливи действия на българското правителство и апелира хората да не се поддават на спекулации по темата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай