Борисов: ДПС стои зад отлюспените от ГЕРБ

Борисов: ДПС стои зад отлюспените от ГЕРБ | StandartNews.com

София. ДПС стои зад напускащите депутати от ГЕРБ, твърди лидерът й Бойко Борисов. Пред Нова телевизия той коментира, че промените в ръководните органи на формацията му ще станат известни през февруари, когато е конгресът.

Борисов обаче не смята да отстранява Цветан Цветанов постовете му в ГЕРБ. По думите му обаче бившият депутат Искра Фидосова е имала „много голямо влияние" и затова тя е била първата, с която се е разделил.

Бившият премиер обясни, че днес ще се срещне с парламентарната група и ще помоли депутатите си, ако „на някого му е омръзнало, днес, на момента да напуснат, да подадат молба".

По думите му двамата напуснали групата – Георги Марков и Светлин Танчев, не са важни, а зад решението им стои ДПС.

„Партия ГЕРБ е в много добра кондиция, отлична кондиция. Не виждам нещо, което да ме тревожи. В рамките на този парламент тези напуснали партията нямат никакво значение. Аз дори се мъчех да си спомня имал ли съм срещи с тези депутати, може и да съм ги срещал някъде. Разбира се, че ДПС стои зад това с лидера си Доган, който ръководи държавата. Никога с ДПС не е имало каквато и да е договорка за съвместно управление. Важният човек в държавата се казва Ахмед Доган. Всички останали са негови функции", коментира Борисов.

По повод спекулациите, че бившият вътрешен министър и дясна ръка на Борисов Цветан Цветанов ще бъде следващият, напуснал ГЕРБ, лидерът на партията коментира, че категорично не смята да го отстранява. Версията беше лансирана в сряда от отцепилия се преди време Мирослав Найденов.

„Цветанов е направил много за ГЕРБ и прави. Докато не минат съдебните процеси срещу него, няма да коментирам. След конференцията в ръководните органи на ГЕРБ ще влязат нови хора", каза бившият премиер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай