Найденов: Цветанов ще напусне ГЕРБ

Найденов: Цветанов ще напусне ГЕРБ | StandartNews.com

София. Следващият депутат, който ще напусне парламентарната група на ГЕРБ, ще бъде Цветан Цветанов. Това прогнозира бившият земеделски министър и основател на БАСТА Мирослав Найденов пред БНТ.

Според него ще има още отцепници след напускането на народните представители Георги Марков и Светлин Танчев.

Според него настъпва началото на края на ерата "Цветанов" в ГЕРБ. Знак за това, че следващият е Цветанов бил, че за първи път Бойко Борисов говори за промяна на ръководството и изпълнителната комисия на партията.

"Разпадът на ГЕРБ може да се предотврати, ако Бойко Борисов най-после скъса с Цветан Цветанов", заяви Найденов.

Той посочи, че отцепниците не означава автоматично членство в БАСТА.

„Нито един от двамата - Георги Марков и Светлин Танчев, не е пожелал това, не сме имали подобни разговори. В момента те все още са членове на ГЕРБ. Ако те бъдат изключени или подадат молби за напускане на партията, можем да водим разговори с тях. Това обаче зависи и от мотивите за напускането им", добави бившият министър в правителството на Борисов.

Найденов попита защо двама от най-верните депутати са напуснали и отбеляза, че и двамата са хора на Цветанов.

Ако Борисов предприеме този ход, той ще спре разпада в партията, в противен случай тя ще има съдбата на НДСВ, каза още Найденов. По думите му много симпатизанти са в партията заради Борисов, а напускат заради Цветанов, който ръководи апарата на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай