Борисов: Дори и окупацията на луната няма значение за Орешарски

Борисов: Дори и окупацията на луната няма значение за Орешарски | StandartNews.com

Сливен. Най-доброто, което може да се направи, е служебен кабинет и предсрочни избори, а после както ни подреди народът. Това заяви пред журналисти в сливенското село Ковачите лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов. Бившият премиер дойде в селото по покана на народната представителка Десислава Танева и кмета на Ковачите Атанас Гурков.

По повод „окупацията" на студентите в софийския университет, Борисов каза, че за управляващите тя е без значение. „ Ако ще и луната да окупират, за Орешарски и компанията, която представлява, няма значение. Това не са хора като нас, които заради 1000 души на Орлов мост да си подадат оставките и да искат държавата да е мирна и да ни подреди народът още веднъж. Въпреки, че народът ни подреди като първи, тези се държат като победители и затова негодува населението. Противоестествено е ДПС и Атака да бъдат заедно и Волен Сидеров да подкрепя ДПС на власт", каза Бойко Борисов, сравнявайки управляващите с орел, рак и щука.

Относно ситуацията с бежанците Борисов каза, че трябва да се спре да се чака помощ. "Едното е европейска солидарност, която се отстоява от съответните длъжностни лица, които отиват там", каза Борисов. Според него има голяма разлика между бежанци и нелегални имигранти, както е и различно да си известно време извън страната си докато мине войната и е друго да се населяваш някъде. Именно затова тактиката на ЕС е бежанците да стоят в близост до родните места, за да могат после да се приберат обратно, за да живеят в своята страна.

"Трябва да спрем да чакаме помощ. Европейската солидарност се отстоява от съответните длъжностни лица, които отиват там – дали да се приемат на квотен принцип, дали да остават тук, за колко време, колко пари самата комисия да даде. Затова преди няколко дни говорих в Брюксел какво трябва да се направи", посочи Борисов.

Във връзка с посещението си в село Ковачите, Бойко Борисов каза: „Дойдохме в това село, тази църква е правена 1872 г. Старите хора не си спомняха да й е правен ремонт и беше паднала. Отделихме необходимите близо 33 000 лева и виждате как хората се радват и колко прекрасна църква става".

Председателят на ГЕРБ присъства на празничния курбан по случай Димитровден, който е храмов празник на местната църква „Свети Димитър".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай