Борисов: Добрият кабинет е експертен с ГЕРБ

Много разчитам на Реформатоския блок, обяви експремиерът

Борисов: Добрият кабинет е експертен с ГЕРБ | StandartNews.com

София. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прогнозира бъдещ експертен кабинет, заедно с ГЕРБ. Според него това правителство ще бъде много добро и ще поправи щетите, които ще бъдат нанесени от настоящото управление.

"Много разчитам на Реформаторския блок, на който трябва да му стане ясно, че няма кой да победи такава коалиция между БСП, ДПС и Атака. Това би трябвало да послужи като генератор за идеи, за обединение, иначе те ще си управляват вечно", коментира Борисов. Той отчете и потенциала, който извънпарламентарните партии носят, както и тяхната експертност в различни области.

"Цялата отговорност за това, което се случва е на Сергей Станишев. От него трябва да се търси отговорност, не от Орешарски, не от ДПС, не от Сидеров", заяви Борисов пред радио К2.

Той подчерта, че отговорност може да се търси за всичко - от скандалните назначения до това, че в условия на криза са вдигнали с 30% заплатите на областните управители.

В момента тече тотална чистка, дори и в най-успешните сектори като инфраструктура и екология, посочи Борисов. "В такава ситуация, под обсада с тоталното неодобрение на хората няма как да се очаква повече от това Народно събрание. То започна с трикове и завърши в петък с трикове. Г-н Микoв не се срамува от това, което прави с кворума - той прекратява регистрацията по-рано, не изчаква 1 минута и по този начин е по-нисък кворумът, с който се работи през целия ден", заяви Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай