Борисов: Юмруците не са символ на демокрацията

23 август е Ден на паметта на жертвите на тоталитарните режими на 20-ти век

Борисов: Юмруците не са символ на демокрацията | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов написа в социалната мрежа Фейсбук, че вдигнатите юмруци не са символ на демокрацията, а правилните решения трябва да се взимат дори и когато са трудни.

23 август е Ден на паметта на жертвите на тоталитарните режими на 20-ти век. Денят за памет на престъпленията на нацистките, комунистическите и другите режими се отбелязва за първи път у нас през 2010 година.

Ето го и целият пост на министър-председателя:

"Тоталитарните режими прекършиха милиони човешки съдби. Насилието и жестокостта, с които бяха потъпквани основни свободи, нямат място в днешния свят! Няма място и за националсоциализъм и комунизъм. Убеден съм, че няма място и за реваншизъм и разделение. Вдигнатите юмруци и умишленото подклаждане на напрежение между гражданите не са символ на демокрацията. Правова държава не се постига с грубо нарушаване на правовия ред, както се внушава днес. Историята трябва да се помни, за да се взимат правилните решения дори когато са трудни за взимане. Вярвам, че ред, развитие и разбирателство се постигат с диалог, а не с юмрук! Затова нека ги отстояваме с дела. Поклон пред паметта на жертвите на тоталитарните режими!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай