Борисов уволни шефа на АПИ

Глосов си отива заради скандала с винетките

Борисов уволни шефа на АПИ | StandartNews.com

Скандалите с винетките доведоха до оставката на шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов. Тази сутрин той беше привикан при премиера Бойко Борисов заедно с цялото ръководство на АПИ и регионалния министър Петя Аврамова, за да представи доклад за ситуацията с винетките и въвеждането на тол системата.о. След разговора премиерът е поискал оставката на инж. Светослав Глосов, който я е подал пред регионалния министър Петя Аврамова, съобщиха от правителствената пресслужба.

Системата за електронно таксуване по републиканската пътна мрежа заработи в края на декември, но се оказа, че има проблем при конвертирането на хартиени в е-винетки, както и че има забавяне на монтажа на апарати за самотаксуване на граничните пунктове.

Веднага след първите масови недоволства на шофьорите Борисов разпореди да бъдат уволнени двама ръководители от АПИ, както и един съветник на министър Аврамова. на 5 януари бяха освободени Веселин Давидов, който отговаря за електронната система за събиране на такси за използване на републиканската пътна мрежа, Антон Антонов, директор на Националното ТОЛ управление в АПИ, както и Радослав Николов, съветник в политическия кабинет на министъра на регионалното развитие.

По късно от АПИ признаха, че фирмата изпълнител не е направила софтуера както трябва. 

Глосов, който е бивш шеф на Камарата на строителите, оглави УС на АПИ на 26 юни миналата година, сменяйки на поста Дончо Атанасов.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай