Събота,

Борисов се ядоса и поряза Промяната за кабинет и програма

От: Иван Ангелов, сн. БТА, архив -
1552
Борисов се ядоса и поряза Промяната за кабинет и програма
A
A
A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви преди малко в кулоарите на парламента, че ГЕРБ-СДС има сериозни резерви по програмата на "Продължаваме промяната-Демократична България", а от коментара му стана ясно, че в партията няма решение за подкрепа за проектокабинета на ПП-ДБ.

Според Борисов предложеният списък на министри е неприемлив. Асен Василев трябва да е "пожизнен министър, за да си оправи финансите".

"Проявихме отговорност, с това поведение с опита да ни подкупват с комисии те взривяват единствената добра за държавата ситуация с цел отиване на местни избори. От днес ГЕРБ-СДС започва преговори с другите партии, коалиция няма да правим", каза Борисов.

По думите му без редовно правителство държавата още юни месец ще изпадне в колапс.

"Те продължават да си играят на правителство на малцинството с 64 депутати. Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не са приключили, защото имаме общи неща свързани с правната реформа, енергетиката, отбраната и външната политика. В тази ситуация отговорността на всички партии е да се направи кабинет от личности за максимум 6 месеца, при днешната ситуация бюджет няма да бъде приет", допълни Борисов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com