Борисов се помоли за кабинет без ГЕРБ

Връща веднага мандата, ако рулетката стигне до ГЕРБ

Борисов се помоли за кабинет без ГЕРБ | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде за пореден ден пресконференция, на която промени позицията си за мандат, ако получи.

Ще върнем мандата веднага, заяви на брифинг в централата на ГЕРБ Борисов. В понеделник той бе на противоположното мнение.

На първите два реда на журналистическите места в залата бяха седнали представители на партията, сред които Даниел Митов, Томислав Дончев, Николай Нанков и Костадин Ангелов, които ръкопляскаха на няколко пъти по време на монолога му.

Бойко Борисов умолява Слави Трифонов и Христо Иванов да има правителство, за което  ГЕРБ ще гласува против в пленарна зала.

„Тези, които надробиха тази попара, трябва да я изсърбат сега. Те трябва да си понесат политическа отговорност. Ние сме опозиция", категоричен бе Борисов.

"Бил съм се 2 месеца с него, каква е логиката да го подкрепя? Избутаха го с някакви проценти... Тези, които се прегръщаха, радваха, сега се умоляват, плачат. Слави им се подигра, унижи ги, прави си каквото си иска... Той си го правеше и преди, но воюваше с ГЕРБ, Бойко Рашков му беше в телевизията. Хаджигеновци, Манолова му целуваха ръка, новият цар...Няма да го подкрепя. Ние ще влезем в пленарна зала при гласуването на правителството, защото хората са ни избрали. И ще гласуваме всички „против" всички, каза още Борисов.

"Кое зло да избера - има Рашков, има Слави. Не подкрепяме - остава Бойко Рашков, подкрепяме - идва Слави. Ако има по-малко зло, да избереш някого...", зачуди се Борисов.

Той заяви че "Ако Манолова, Иванов и Тошко Йорданов имат 111 гласа и "ако дойдат и кажат: Дайте ми 10, ще им дам. Но да дойдат вкупом. Но те няма да дойдат”.

Борисовд се изказа против идеята на Мая Манолова служебното правителство да стане редовно.

„Няма да подкрепим. То е рожба на тези токсични партии, които направиха този преврат. Аз не искам, хората не го искат”, подчерта той.

"Като гледам как са ме почнали с разпити, по-добре да не влизам в парламента, за да не утежнявам на полицаите работата.Смешната част свърши, започва жалката. За съжаление, това ще ни се отрази лошо на всички", отбелязва Борисов. 

Според него при трети избори вече няма да има печеливши. Държавата вече ще е полетяла надолу, победата ще е пирова.

"Тогава няма шанс да се разберем по никакъв начин, защото идват президентските избори. Те вкарват държавата в тежка криза", предупреди лидерът на ГЕРБ. 

По повод номинацията на ГЕРБ за кандидат президент, Борисов каза, че ще го обяви "когато му дойде времето.

Но го описа така: "Умен, висок, красив, с коса, да може да слага и да маха очилца... Каквото искате - това имаме". 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай