Борисов разкри цената на сглобката. Призна какво е станало в ГЕРБ

Остри думи към ПП, поиска споразумение

Борисов разкри цената на сглобката. Призна какво е станало в ГЕРБ | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкри цената на сглобката с „Продължаваме промяната”. Кметовете на ГЕРБ, областните координатори, депутати и членове на Изпълнителната комисия заседават днес във Велико Търново. Срещата е анонсирана като подготвителна за местните избори. В началото на форума говори кметът на Бургас Димитър Николов, а малко по-късно думата взе лидерът на партията Бойко Борисов, който е категоричен, че ако ПП-ДБ иска по-добро партньорство, трябва да подпишат коалиционно споразумение.

ВИЖ ОЩЕ: Коалицията трещи! Лют скандал за БНБ и още два важни поста

"Те узурпираха цялата власт и сега започнаха да готвят местните избори", започна Борисов. И обясни защо ГЕРБ са направили компромис и какво им е струвало това.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов хвърли бомба за ротацията и шефа на ДАНС

"Защо ние направихме този компромис? Депутатите бучаха в стаите, кметовете не спираха да мрънкат по чатовете. Но след 5 избори трябваше да има правителство. Единственият вариант бе с тази партия.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов се запозна с Лена и остана без думи

Направихме всички компромиси. Върнахме мандата. Приехме Денков, не нашата Мария. В един момент те решиха, че могат да командват и нашата партия, и парламента, могат и да се сбият с президента. Разбирам ги, но ние не сме съюзници в истинския смисъл на думата. Искат реформа в службите, но те я разбират да назначат за шеф на ДАНС техния депутат Петър Петров.

В същото време имат МВР, БОП, Жандармерия, Асен Василев, данъчните служби, митницата. ГЕРБ нямат не заместник, изчегъртан е всеки, който е близък до ГЕРБ. В същото време в парламента те са в пълна изолация, другите са яросни към тях. Вчера казват: "Може да си свалим собственото правителство!" Свалете го тогава, но пак идва Радев. Хубаво е с 15 % от парламента да помислиш как да работиш, да имаш мнозинство, да успокоиш държавата, а не да опиташ да наложиш мнението си", каза Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай