Борисов: Пробваха пуч

Има координирана атака срещу правителството, шествието трябваше да е кулминацията и да направят пуч, каза премиерът в Брюксел

Борисов: Пробваха пуч | StandartNews.com
  • Има координирана атака срещу правителството, шествието трябваше да е кулминацията и да направят пуч, каза премиерът в Брюксел

Опит да бъде направен пуч срещу правителството разкри премиерът Бойко Борисов в Брюксел. Има координирана атака срещу кабинета, каза той. И изтъкна, че кулминацията на заговора трябвало да е шествието на Радев в София.
Борисов посочи, че част от този план са днешните публикации в испанския в.“Ел Периодико“. Изданието публикува стари и опровергани слухове за имоти на премиера в Барселона, обявявайки, че правоохранителните органи страната разследват евентуална негова връзка в схема за пране на пари.

ВИЖ ОЩЕ: Радев шоу пред Апостола

„Нито имам къща, нито имам имоти, нито съм ходил в Барселона. Ходил съм последно сигурно преди 15 години, когато бях кмет”, за пореден път каза Борисов пред журналисти в Брюксел и подчерта, че полицаи и прокурори не са го търсили във връзка със случая.„Подбрани са хора, които някои не съм ги виждал по 10-15-20 години, дори“, обясни пъкления план за пуч премиерът. И заяви, че сюжетът далеч не е нов. Той обърна внимание и кой е подал сигналите, по които тече разследването. „Децата на разузнавачите от ГРУ, които сега са и в Европарламента, го говореха всичко това“, заяви Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Пред Апостола: Радев даде залп за партия

"Аз ги разбирам тия ченгеджийски номера. За това нещо преди 2 месеца ни предупредиха. Трябваше да излизат понеделник, вторник, сряда, четвъртък по една статия, нещо обаче се объркаха... Целта беше шествието да е пика и да направят пуч“, заяви Бойко Борисов. На 19 февруари, когато бе церемонията в памет на Васил Левски, президентът Румен Радев се включи в шествие, организирано от шефа на общобългарския комитет "Васил Левски" Васил Василев. Мероприятието обаче прерасна в БСП митинг за възхвала на Радев, който ухилен до уши си правеше селфи с електората на фона на портретите на Апостола. Участниците в митинга освиркаха столичния кмет Йорданка Фандъкова, докато тя произнасяше слово. На следващия ден ГЕРБ поиска Радев да се извини на българите за оскверняване паметта на Левски.

ВИЖ ОЩЕ: Нинова ползва Радев в битката за БСП-лидер

„Отнасям се с разбиране към всички тези разследвания на моя съсед по месторабота, на неговото шествие“, коментира още премиерът без да назове по име президента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай