Радев шоу пред Апостола

Нинова и Радев превърнаха шествие за Левски в партиен митинг

Радев шоу пред Апостола | StandartNews.com

ФОТО БГНЕС

  • Нинова и Радев превърнаха уж гражданското шествие за Левски в партиен митинг

Народе???? Все още се питаме какво е искал да каже Апостола на свободата, написвайки тази думи с четири въпросителни в тефтерчето си. Може би големите въпросителни се отнасят и за хора като Румен Радев и Корнелия Нинова, които са готови да превърнат в партиен митинг дори деня, в който цяла България би трябвало смирено да се поклони пред Дякона, отбелязвайки 147 години от гибелта му на бесилото.

Нахилени физиономии и селфита с президента и съпровождащата го Нинова на фона на лика на Левски белязаха уж гражданското шествие в памет на Апостола, организирано от общобългарския комитет "Васил Левски". А след това Радев даде поредния си залп срещу кабинета. В реч, която би трябвало да обединява, президентът постави поредната си разделителна линия. Това ли е чистата и свята република на Дякона?, попита той. И заяви: "Нашата битка за идеала на Апостола е сега. Свободното слово, честните избори, разделението на властите, които са основата на демокрацията, са похитени и опорочени".

"На такива ли хора оставихме народната работа, които са разсъдителни, постоянни, безстрашливи и великодушни, както ни завеща Левски? Или на ония, които по думите на Апостола, подменят демократската република с деспотско-тиранска система?", каза още Радев. И продължи: "Причините за неволите ни не са само търговците в храма на българската демокрация. Причините са и в нашето собствено униние, което ги допусна там. Примирението с лъжата и грабежа. С бедността и несправедливостта".
Левски не обича склонени глави! Не да склоним, а да изправим глави сме дошли тук. Нашата мисия не е да оплакваме героите си, а да сбъдваме мечтите им, заключи Радев.

Церемонията бе допълнително опорочена от привържениците на Нинова и Радев, които точно като на червен хепънинг засипаха с овации името на Радев. И посрещнаха с освиркване кмета София Йорданка Фандъкова и главния прокурор Иван Гешев. Крещяха мафия...

Разделението на нацията, за което Румен Радев работи вече трета година в Президентството, тази вечер даде отровните си плодове пред паметника на Апостола, написа във фейсбук председателят на парламента Цвета Караянчева. И заяви: "На някои им беше по-важно да разчистват лични сметки и да бълват омраза, вместо да преклонят глави пред една от последните ни останали национални икони".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай