Борисов призна защо крие името на кандидата за кмет на София

Не за първи път Борисов демонстрира, че се съобразява с последната дума на астрологията

Борисов призна защо крие името на кандидата за кмет на София | StandartNews.com

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи пред медиите, че ще каже името на кандидата за кмет на София след като свърши ретроградният Меркурий.

Не за първи път Борисов демонстрира, че се съобразява с последната дума на астрологията по подредбата и влиянието на планетите преди взимането на важни решения, припомня Dir.bg. И тъй като последният ретрограден Меркурий в Дева започна на 23 август и обхваща периода до 15 септември, това ще рече, че от събота нататък лидерът на ГЕРБ е свободен да обяви имената, които все още са енигма - кандидатите за кмет на София, Пловдив и Варна.

За кандидат за столичен кмет от месеци се спряга председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, а наскоро се завъртя и името на шефа на парламента Росен Желязков. И по време на регистрацията на партията за местния вот в ЦИК бъдещият кандидат за столичен кмет беше описан като "подготвен човек, който разбира от София, който разбира от политика, който не е попаднал случайно на някаква позиция", но без да бъде назовано името, което отговаря на тези изисквания.

След игнорирането на досегашния кмет на Пловдив Здравко Димитров-Зико от Борисов за втори мандат, което стана още преди месеци, се отдръпна и бившият пловдивски кмет Иван Тотев, който пък напусна партийния пост на лидер на партията в града. Решението огласи Изпълнителната комисия на ГЕРБ в началото на седмицата. По неофициална информация фаворит за Пловдив е бившата депутатка на партията Дани Каназирева.

Какво ще реши Борисов и ГЕРБ за кмета на Варна, все още не е ясно, а за поста там не е спрягано друго име освен това на Иван Портних.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай