Борисов: Предатели ме спъваха за български АЕЦ

Много искали България да не е на газовата карта, а да е само клиент.

Борисов: Предатели ме спъваха за български АЕЦ | StandartNews.com

Бившият премиер Бойко Борисов обяви с видео във "Фейсбук", че се е борил за 100% български АЕЦ и газови тръби, но го спъвали национални предатели, много искали България да не е на газовата карта, а да е само клиент.

В централата на ГЕРБ са събрани Деница Сачева, Томислав Дончев, Екатерина Захариева, Лъчезар Борисов, проф. д-р Костадин Ангелов и др. Борисов коментира и че хората не вярват на обвиненията за подслушване, всички обвинения към партията му се фабрикуват и се обърна към демократичната общност, за я предупреди, че са следващите.

По думите му през България да няма транзит и "да минава само през Турция и Гърция. Има такива предатели. Само че ние отстояхме и си направихме 100% българска собственост тръбите. 

Където минават газопроводи няма войни показва практиката, обясни той. "Защитаваме националния си интерес. Подписали сме споразумение за свежо ядрено гориво, диверсификация, с "Уестингхаус". Нашето правителство плати реакторите на АЕЦ "Белене" и вече са 100% българска собственост. 100 % българска собственост са и "Балкански поток" и интерконекторът с Гърция. Всичко сме оставили, построили, строим, заплатили".

"Младите хора да го управлявате и 60-70 години след това да получавате приходи от всички тези обекти", добави бившият премиер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай