Борисов побесня! Поиска светкавичен отговор

Призова да се направи кабинет и да се каже истината

Борисов побесня! Поиска светкавичен отговор | StandartNews.com

Аз няма да съм премиер! ГЕРБ има подготвени кадри за премиер. За 600 000 подкрепили ГЕРБ и за другите 600 000 подкрепили ПП-ДБ сме длъжни да създадем коалиционно правителство. Аз им оставих държава с фискален резерв, заедно с Хърватия влязохме в чакалнята на Еврозоната и на Шенген. А след две години какво имаме - Румъния се стреми да се откъсне от нас за Шенген, а Хърватия е в Шенген. Как да не съм отчаян. Това каза на пресконференция Бойко Борисов.

Партията на „Промяната” и „Демократична България” казват, че с втория мандат искат да направят правителство. С подкрепата на кого? Молбата ни е да назоват поименно с кого.

Защото формулировката „с всички” означава с никого. Да кажат - във втория мандат очакваме подкрепа на ГЕРБ или не очакваме. Очакваме да ни подкрепи ДПС, ИТН, „Възраждане” или БСП. Да кажат под всички кого разбират. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"След консултациите изслушахме всички партии. С изпълнителната комисия изслушахме това, което каза партията на Промяната и тяхната категоричност, че с ГЕРБ няма да управляват".

"Молим за отговор. ПП-ДБ казват, че с втория мандат искат правителство с подкрепата на кого? Молбата ни е да назоват поименно с кого. Формулировката "всички, които искат" означава никой. Да кажат дали очакват подкрепа на ГЕРБ, ДПС, ИТН или Възраждане. Да кажат под "всички" кого разбират", посочи той.

Според Борисов от отговора на този въпрос зависи мнозинството в Народното събрание, както и кворумът.

"Ако очаквате подкрепа от ГЕРБ, да седнем на лидерска среща и да изясним в какво се изразява тя", обясни Борисов.

"След като знаем този отговор, ще продължим и ще знаем какво ще правим. Ако търсят подкрепа от нас - това е един разговор. Ако търсят от всички - задкулисието работи", каза още той.

Председателят на ГЕРБ определи кабинет с ПП-ДБ като възможност за взаимен контрол между двете големи сили. Според Бойко Борисов, ако се стигне до трети мандат, ще има нови предсрочни избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай