Четвъртък,

Борисов пак изненада Петков. Еко какво каза за руския скандал

От: Стандарт -
9722
Борисов пак изненада Петков. Еко какво каза за руския скандал
A
A
A

ГЕРБ дадоха извънреден брифинг във връзка със скандала с изгонването на руските дипломати.

Лидерът Бойко Борисов коментира ситуацията.

За действията на Петков за руските дипломати лидерът на ГЕРБ каза: "С типичната му фукара отиде в парламента да се направи на важен, а на следващия ден вика - "Чакай, не съм аз! Генчовска!".

"Сега трябва да избираме пред една аматьорска и дилетантска позиция.

Аз и партията сме горди хора. Казахме, че докато не свърши войната в Украйна всички действия на правителството, свързани с агресора Русия, ще бъдат подкрепяни. Ние с две ръце подкрепяме това решение за дипломатите", обяви Борисов.

"Това трябваше, разбира се, да се случи по друг начин.

Днес ние трябва да избираме дали да подкрепим тези действия на правителството. Аз винаги съм казвал, че гласът на народа е глас Божи. Българският народ избра Кирил Петков и това правителство.

Това действие трябва да бъде продължено. Никаква крачка назад не трябва да прави правителството. Имат пълната ни подкрепа, защото иначе това би значело отказ от суверенитета", отсече премиерът на ГЕРБ.

"Сега има война – нещата са черни и бели. Ние подкрепяме действията на българското правителство, защото са избрани от народа. Щяхме да го направим по друг начин без да скъсаме дипломатическите отношения, но това е избрал народът.

Българският народ пожела промяната, а промяната носи това.

Ако има избори след два месеца, то българският народ ще се произнесе.

Призовавам правителството да не връщат назад и да си свършат работата докрай. Толкова са им възможностите, но крайната цел ние я подкрепяме.

Това, което не ни убива, винаги е поправимо. Ние ще поправим и това.

Непоправимо са милиардите, които за тези месеци изтекоха в джобовете им през руските посланици. За по няколко секунди отново са продавали газ на приближени фирми. Десетки милиони са им в джобовете", каза още Борисов.

По думите му българският народ е обеднял заради всичко това, а и ще обеднява и още повече.

Той благодари на депутатите от ГЕРБ, а и на останалите депутати от опозицията, които "успяха вчера от един слаб бюджет с огромни рискове, донякъде да го изправят". Но каза, че още много трябва да се направи.

"Този бюджет изисква много силна държава, за да може да го изпълни. В противен случай ще катастрофираме, а за целта българите трябва да бъдем много силни и единни", каза Борисов.

Борисов коментира и новината от последните минути, че Кирил Петков няма да е кандидатът за премиера на "Продължаваме промяната" (ПП) при връчването на новия мандат:

"Ще отговоря с шега, първо да кажа, че не съм чул, че ще сменят Петков, но аз приемам техния избор.

В България вече да не си лидер, защото лидерът на БСП не иска лидерът на ПП, лидерът на ПП не иска лидерът на ГЕРБ. Извинявайте, но тези лидери са повели стотици хиляди хора след себе си.

Лидер да не си! Защо? Защото никой не иска с тях да си играе.

Каква работа ми е на мен да отговарям кой ще е лидер на друга партия. Работата ми е този, който ще е там, да е истински лидер".

„Питат ме защо сме подарили куче на руския президент Владимир Путин? Ние сме подарили кучета на много лидери по света. 

А и на много лидери по света са подарявали на кой кон, на кой петел, на кой патица“, коментира Борисов.

Във връзка с информацията от последния час, че Петков няма да е кандидатът на „Продължаваме промяната“ (ПП) за премиер при получаването на мандата за съставяне на ново правителство, Борисов заяви:

„Подкрепям лидери, за да носят отговорност. Ако ПП имат друг лидер нека да го покажат и той ясно да каже „Аз съм повече от Петков и аз ще водя промяната“.

Ако ще правят някаква мимикрия…

Вижте какво нещо е кармата – Кирил Петков ще си седи на диванчето и ще пуши или прави каквото му е любимо. Аз тук, Доган там, Царят във Враня.

Аз няма да изпадна в тяхната позиция и игра – ако е еди-кой си, ще говорим, ако не – не“.

 

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички