Борисов чака Асен Василев в парламента, какво му готви

Той коментира и предпочитанието на ЕК за Илиана Иванова за български еврокомисар

Борисов чака Асен Василев в парламента, какво му готви | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов видял резултатите от най-новото проучване на "Алфа Рисърч", които според него показват, че няма доверие към политическите сили, обвиняващи управляващите, че се държат заедно заради страх от съдебно преследване. Тези, които говорят по този начин, на кое място са, попита Борисов пред медии в кулоарите на парламента.

Той коментира и предпочитанието на ЕК за Илиана Иванова за български еврокомисар:

"Позицията на ГЕРБ по отношение на присъединяването на Албания и Северна Македония, Украйна, приемането на законите от Плана за възстановяване и устойчивост на служебния министър Крум Зарков, се оцени високо в Брюксел и затова се даде път на нашия кандидат да отиде в ЕП и затова казвам, че не е избран. Илиана Иванова би трябвало да я поздравим за това."

Това, че имаше и втори кандидат - Даниел Лорер, показва колко много потенциал има България за хора, които отговарят на тези изисквания, допълни той.

По отношение на бюджета дали ГЕРБ ще го подкрепят, Борисов каза, че е редно Асен Василев да дойде и да ги запознае по някои теми и да каже какво мисли, защо го мисли и ако го правят и подкрепят, да се знае защо го правят.

"Надявам се и затова няма да го критикувам бюджета сега. Имам забележки по него, има сектори, които се вълнуват от този бюджет. Но според мен, липсата на коалиционно споразумение, механизъм, изисква първо да разговарям с него и след това ако може да се отстранят забележките, да ги отстраним и тогава да понесем заедно отговорност по този бюджет", поясни Бойко Борисов.

„В неделя лично се обадих на академик Денков и му казах какво ни притеснява относно парите в „Енергетиката“, относно местенето на бюрото от „Финансите“ в „Правосъдието“, блокирането на финансите относно зимното поддържане и големите инфраструктурни проекти", заяви още той.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Голяма подкрепа за кабинета! Какво показва най-новото проучване

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай