Борисов бесен на мома от "Промяната". Каза ще става ли премиер (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ бе на предизборна среща в Ловеч

Борисов бесен на мома от "Промяната". Каза ще става ли премиер (ВИДЕО) | StandartNews.com

Изказване на депутатка от „Продължаваме промяната” вбеси лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Правейки изказването си пред актива в Ловеч, Борисов се сети за думи на пепейката, която казала, че за десет месеца в управлението са направили повече, отколкото ГЕРБ за 12 години.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов разкри най-големия грях на Кирил Петков. Постави тежко условие

"Никаква срама няма тази мома! Как го свършихте с 30 депутата за 10 месеца, а аз с 69 не успях? Кой го свърши, бе? Ники? Или Гвоздейков, Цеков, Богданов? Кое свършиха? Земеделие, строителство? Парите за "Хемус“ ги няма, заминаха. И българите трябва да си понесем всичко, което сме си сътворили. Ние сме били с 34% (на изборите - б.р.), когато казахме, че ще направим еди-какво си. С 24-25% можем да кажем ще се опитаме. На 9 юни няма ли отчетлива разлика... знам, че съм по-добър от тях, аз съм ги изучил, но дали това ще е добре за държавата? Какви компромиси направихме, какви премиери имаше?“, каза още Бойко Борисов.

"Дошъл съм да ви кажа - не ангажирате ли хората, които не са гласували, разочаровани, крив им светът, тези хора са им важни... Само чевермета се въртят, телевизиите дават само това, другите са ни важни. И повече колегите от ПП-ДБ да забравят, че съм мислил за тях държавнически. Дадоха ми да разбера, че ако Ники трябва да пътува, трябва да е през ГЕРБ. Те се готвят да бъдат опозиция. Те с тея разкази, убиха ДПС. ГЕРБ има много хора, много добри, за всичко стават, бях мъж на годината, жена на годината, политик, по три пъти съм бил... Ако някой не дойде насила да ме извлече от Банкя, отсега ви казвам, трябва ни енергията. Има ли над 10% разлика, тогава ще го мислим заедно. Ще преценяваме, ще свикаме един конгрес. При мен всички ласкателства толкова отдавна съм претръпнал... Смеем се сутрин със Севда кой е отпред (пред кабинета му). Те са десетки, всеки ден, какво плямпах, какво сега трябва да излижа. И колкото повече не го питам, той се напряга. Аз нарочно не питам, тръгва, ще излиза, аз нарочно не питам, гледам, че го мъчи отвътре. Мене ми стига, че докато се е бръснал или гримирал пред огледалото, си е мислил какво ще предстои“, каза Бойко Борисов.

"Вярно е, че залите ни зареждат, чувстваме се силни са тази армия“, обърна се към множеството Бойко Борисов.

"Три години безвремие", обобщи управлението след 2021 г. лидерът на ГЕРБ.

Борисов започна изказването си, препращайки към призивите на говорещите преди него той да поеме изпълнителната власт за четвърти път: "Не знам какво съм ви причинил на моите колеги, за да ми пророкуват така съдбата... Направихме катедралата в Ловеч, Троянския манастир и вие накрая искате да ме вкарате в най-тежкото нещо!"

После бившият премиер припомни годините си в управлението.

"2009 г. дойдох, когато беше най-голямата финансова криза, която познаваше светът. Не дадох една банка да падне в България. Заварих дупка, ако си спомняте, помня 1,3 млрд. платихме за реакторите в Белене, живи пари, 1,2 млрд. не бяха нарочно платени на американските централи, беше паднала КТБ", каза той. И обобщи: "Тръгнах с 6,7 млрд. под водата! Ние си знаем какво е било. Но как ни е боляла главата тогава, аз си знам!"

"Тамън се оправихме и дойде мигрантската криза. Айде на ново, цяла Европа се разтресе. Направихме България за пример в света, защото и в Америка е проблем миграцията и я сведохме до нулева, върна се в годините назад Бойко Борисов. И посочи как страната ни е била сочена за пример.

"Великобритания е велика нация, защото са недоверчиви. Прелетях с Камерън цялата граница, качих го на джипката. Не можаха да повярват. Кой кара? Аз и Дейвид до мен. Казаха, че това не може да се случи, ама аз вече карах", припомни лидерът на ГЕРБ.

"Гледам Дейвид Камерън, извадил телефона, всички премиери, канцлери и президенти, пуска клипове от границите ни с Гърция, Турция, дете с пояс ако влезе, довиждане и каза: "Аз това го видях, Бойко се е справил за пример". Тогава масов наплив от колеги да дойдат да видят. Мачкаха Орбан за оградата. Дойде Виктор, видя оградата и вика: "Чакай, бе, братко. Тая е два пъти по-голяма от моята". С Ердоган взаимно се пазим, заедно сме и затова няма шум", сподели още той.

"След 3 години Европа пак се тресе и затова тя е крайно несигурна по тази линия. Хората в Холандия, Франция, Германия се изплашиха. Крайно десните растат само заради това, заради нелегалната миграция отидоха в небето“, изтъкна той.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
анонимен
преди 3 седмици

кои получи парите в банката за хемус и къде отидоха

Откажи