Шансът е един! Борис Бонев призова ПП-ДБ

Хората отдавна са се уморили от управлението на ГЕРБ в София, заяви лидерът на "Спаси София"

Шансът е един! Борис Бонев призова ПП-ДБ | StandartNews.com

Хората отдавна са се уморили от управлението на ГЕРБ в София. Това заяви пред БНР Борис Бонев, лидер на политическа партия „Спаси София“

„Видяхме какъв е техният максимум. Назрял е исторически момент за промяна в начина, по който се управляват българските градове. Безотговорно ще бъде, ако силите, които имат възможността и амбицията да направят тази промяна, се провалят. Резултатите от изборите говорят, че нещата не вървят добре. Въпреки победата на ПП-ДБ в София, ако това бяха местни избори, нямаше да имат мнозинство в Столичния общински съвет. А без такова, който и да бъде избран за кмет, вероятността да изпълни намеренията и обещанията си е почти нулева. Общинският съвет има сериозна власт“

Важно е бъдещето на София да не бъде поставяно на карта, смята Бонев.

„Дори и в контекста на национални преговори за правителство, в които София да бъде разменна монета за спокойствие на първите двете политически сили.  Не е и моментът да се правят грешки и компромиси, свързани с кандидата за кмет, с екипа на този кмет, с приоритетите и кампанията, която трябва да бъде проведена“.

Битката за бъдещето на София и България не може да бъде проведена с „галене по главичката“, смята още лидерът на „Спаси София“.  

„Хиляди анализатори бабуват за коалиция между първите две политически сили. За нас това е недопустимо реабилитиране на ГЕРБ. Намирам за наивно да си затворим очите за всички онези проблеми, които ГЕРБ създаде на национално и местно ниво“.

Фокусът трябва да бъде преместен в София, убеден е Борис Бонев.

„Шансът е един и той е веднъж на 4 години. Ако бъде пропилян, хората няма да ни го простят. Не мога да приема ,че сме обречени на ГЕРБ. Не вярвам, че ще се случи коалиция между ГЕРБ и ПП-ДБ. Това би било предателство към стотици хиляди хора в София“.

Моят призив към ПП и ДБ е да се фокусираме върху София и местните избори, заяви той.

„Много градове и крепости на ГЕРБ могат да паднат. Така ще може да се спре и кризата на национално ниво. Всички в момента правят калкулации с оглед на местните избори“.

Има огромна разлика между местните и националните избори, посочи Бонев.

„На местните хората очакват конкретика. Важно е кандидатът за кмет да я има. Не трябва да разчитаме, че ще спечелим с процент или два разлика“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай