Бомби със закъснител! Караджов разкри поразии на Кирил Петков

Според регионалния министър в оставка са спрени всички големи инфраструктурни проекти

Бомби със закъснител! Караджов разкри поразии на Кирил Петков | StandartNews.com

Предложените от "Продължаваме промяната" и лично от премиера Кирил Петков решения за пътищата са бомби със закъснител. Заложена е гигантска криза, ако фирмите доброволно не продължат да си вършат работата, ще се предизвика огромна катастрофа", предупреди в интервю за БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов.

Той призова служебният кабинет да направи ревизия на работата на правителството на Кирил Петков. Караджов повтори тезата си, че след 30 септември държавата ще остане без пътно поддържане по вина на премиера Петков.

По думите му липсва законово основание на базата на което да си възстановят договорите. "50 процента от средствата са изплатени. Зимна поддръжка може да има, ако Конституционният съд например прецени да разгледа делото през септември. Няма да може да се прави аварийно поддържане след 30 септември. Случващото се е начин да се изолира президентът от процеса на разплащането на тези фирми, ако имаше служебен кабинет, ето че ще има", допълни Гроздан Караджов.

Според него са спрени всички големи инфраструктурни проекти.

"По отношение на Агенция "Пътна инфраструктура" бяхме блокирани от "Продължаваме промяната", лично от Кирил Петков", каза още министърът в оставка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай