Бомба в парламента. ДПС предложи Цонев за председател

Предложението направи Мустафа Карадайъ

Бомба в парламента. ДПС предложи Цонев за председател | StandartNews.com

ДПС предложи Йордан Цонев за председател на НС. Предложението направи лидерът Мустафа Карадайъ.В момента в парламента тече повторна процедура по номинации за шеф на НС, след като нито Росен Желязков, нито Никола Минчев спечелиха на балотажа 121 гласа.

ГЕРБ отново посочи Росен Желязков, а „Продължаваме промяната” – Никола Минчев. БСП отново издигна Кристиан Вигенин, „Възраждане” – Петър Петров.

Всички призоваваха за диалог, за съгласие, за обединение в тези кризисни времена. Явно ние като народни представители все още не сме готови да чуваме и разбираме какво ни говорят нашите опоненти. И съгласието го разбираме единствено и само около собствената ни истина, а не около общата правота, включително и на опонентите, каза Карадайъ.

Уроците не са научени и поуките не са извлечени – вече четири избора, година и половина. Българският народ с тези четири избора всеки път избираше фрагментиран парламент и не позволяваше на нито една партия да има самостоятелно мнозинство. Включително първите две трудно можеха да правят аритметично мнозинство, обясни Карадайъ.

Основната ни задача е да решаваме проблемите на хората. А това започва с решаването на основния проблем. Той е липсата на диалог. Когато го преодолеем, ще можем да решаваме проблемите на хората, категоричен бе той.

Много е лесно да се каже аз ще бъда опозиция и в един момент с конкретна тема да се опитваме да създаваме криза в Народното събрание. Това е безотговорно, категоричен бе Карадайъ.

Тепърва ни предстои с тази конфигурация на парламента да търсим мнозинства. Ако намерим мнозинство, което да излъчи годно и стабилно правителство в тези кризисни времена, още по-добре, допълни лидерът на ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай