Бобева: 31 години живея с полицай

Бобева: 31 години живея с полицай | StandartNews.com

София. Неочаквано признание направи вицепремиерът Даниела Бобева на МВР празника. "Може да сте сигурни, че съзнавам напълно какво означава да работиш в системата на МВР, защото споделям живота си вече 31 години с човек от нея. Знам какво означава за съпрузите ви, за децата ви и за родителите ви да ви изпращат ежедневно на работа и да чакат да се върнете живи и здрави", каза тя на униформените.

Тя заедно с премиера Пламен Орешарски, МВР шефа Цветлин Йовчев, столичния кмет Йорданка Фандъкова, министри и шефове на служби присъстваха на отбелязването на 134 години от създаването на полицията. "Вероятно сред протестиращите има и ваши приятели и роднини. Вашият дълг повелява да не допускате ситуацията да излезе от контрол", заяви вицепремиерът.

Премиерът Пламен Орешарски се е ангажирал да се намерят допълните средства за МВР, за да може да се покрият разходите на ведомството, стана ясно от думите на Йовчев. В момента се водели преговори да бъдат отпуснати допълнителни средства за извънреден труд за служителите на МВР заради протестите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай