Близнашки: Нужни са здрави нерви и умерено поведение

Близнашки: Нужни са здрави нерви и умерено поведение | StandartNews.com

София. Налице са всички предпоставки България да тръгне по възходяща линия на развитие. Това заяви бившият служебен премиер Георги Близнашки пред bTV.

„Времената са трудни, никой не може да каже какви ще бъдат последиците от кризата с КТБ. Налице са всички предпоставки България да тръгне по възходяща линия на развитие. Нужни са здрави нерви и умерено поведение, изключително прецизни решения, които да не внасят допълнително напрежение в обществото", заяви Близнашки.

Близнашки коментира и излизането от БСП и участието си в протестите, като заяви, че няма за какво да се извинява на БСП.

„Мисля, че съм направил изключително много за тази партия", каза още проф. Георги Близнашки.

Той обясни, че не се е обидил на лидера на ДПС Лютви Местан, че е най-слабият премиер в историята на България, защото има ясното съзнание за това, което е направил.

"Мога само да съжалявам, че той даде воля на лошите си чувства, тъй като самият аз съм го защитавал от същата тази трибуна на Народното събрание. Но според мен той изтърва нервите си, за което предполагам, че в скоро време ще изрази своето съжаление официално", допълни Близнашки.

Според него няма опасност за етническия мир в страната. "Просто не трябва, както се казва, да дърпаме дявола за опашката", заяви той.

По думите му страстите след изборите са се успокоили трудно, но вярва, че нещата ще потръгнат, когато правителството започне работа. "Повечето от тези хора са хора с опит. Да им пожелаем кураж", призова бившият вече премиер. Музикалният поздрав, който Георги Близнашки отправи към новия кабинет, по подобие на песните, посвещавани напоследък от българските политици, е Let It Be на "Бийтълс".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай