Българските русофили с важно послание

Обръщение на участниците в XVII Национален събор на приятелите на Русия

Българските русофили с важно послание | StandartNews.com

По традиция Съборът на приятелите на Русия, който се проведе на 25 септември 2022 година в местността “Паниците” край Калофер, излезе с обръщение към българските граждани, предложено от Изпълнителното бюро на Национално Движение Русофили.

В него участниците в Събора единодушно заявиха, че заедно с любовта си към своята родина България, изразяват и братските си чувства и обич към великия руски народ.

В обръщението се казва още, че русофилите са български граждани, които носят в сърцата си заветите на прадедите си и помнят, че имат обща славянска кръв и православна вяра с руските братя и сестри, че след петвековно османско робство свободата е дошла с кръвта на хиляди руски воини.

Русофилите се обявиха против скъсването на вековните връзки между България и Русия, против войнстващата русофобия, против насилствената замяна на вековните славяно-православни ценности с чужди ценности, характерни за друга култура, друга историческа съдба, други географски ширини.

Българските русофили са готови да се противопоставят на политическите крясъци на русофобите, които обричат България на тежки икономически, социални и духовни беди.

В края на документа е изказана благодарност на град Калофер, градът на великия български поет Ботев, където беше проведен Съборът.

Обръщението завършва с обещанието, че българските русофили, независимо от политическите катаклизми и репресии, винаги ще пазят в сърцето си като най-скъпо достижение връзките с Русия и че България е в сърцата им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай