Бизнес и синдикати: Пари има, Комитова да плати

Г-жа Комитова не иска да води диалог с браншовата камара "Пътища", каза Васил Велев

Бизнес и синдикати: Пари има, Комитова да плати | StandartNews.com

Пари в хазната има – и за разплащате с фирмите, които строят пътища и за компенсации на компаниите, които понасят щети от безумно скъпия ток. Тази общо позиция защитиха председателят на АИКБ Васил Велев и президентът на КНСБ Пламен Димитров в интервю за Нова тв.

"Г-жа Комитова не иска да води диалог с браншовата камара "Пътища", с което поставя под въпрос индустриалните отношения в Европа. Тя иска да разговаря със собствениците на фирми, а те са се сдружили", каза Васил Велев. Според него от инфлацията при планиран недостиг от 5 млрд., има излишък 1 млрд.

"Пари има, за да се разплатят хората, които са си свършили работата, както и да се компенсират потребителите на свободния пазар за високите цени в енергетиката. Има натиск от членовете на АИКБ за протестни действия", разкри Велев.

От своя страна Пламен Димитров от КНСБ сподели, че става дума за около 40 млн., които са изработени от 6 месеца и не са платени, не е имало и аванс. Договорката е била да бъдат платени до миналия петък, но това не е сторено.

По думите му мнозина имат и заеми, които не могат да изплатят. Той определи неизплащането на средствата като опит на служебното правителство да не се поема отговорност, защото му се вижда прекомерна.

"Искаме увеличение на прага за бедност, както и компенсация на училищата заради високите цени на тока и газа", завърши президентът на КНСБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай