Бивши депутати от ПП основаха партия

Ще участват в местните избори

Бивши депутати от ПП основаха партия | StandartNews.com

Бившият депутат от "Продължаваме промяната" и бивш зам.-министър на земеделието в кабинета на Кирил Петков - Иван Христанов, учреди в НДК партия "Единение". Дясна ръка му е друг бивш депутат от ПП - Иван Манев, който също беше народен избраник от Плевенския избирателен район. 

Партия "Единение" ще участва в местните избори и ще се бори с феодалния модел, каза Христанов, който напусна ПП в последния ден на 48-ия парламент, несъгласен с политиката на формацията и с токсичния й стил на правене.

Той заяви, че през последните 33 години на преход политическата каста използва разделението като основен инструмент за печелене на политическо влияние. По думите на Христанов националните политики биват загърбени, никой не формулира национална мечта, имаме оттегляне на хората от политическия процес, много от тях напускат България.

"Два милиона души не гласуват, а на последните избори над 108 хиляди души предпочетоха да кажат, че не подкрепят никого", добави той.

Христанов каза, че "Единение" ще издига и собствени кандидати за местните избори в населените места с ясно изразен феодален вот. Самият Христанов каза, че няма да се кандидатира за участие в местните избори. Той подчерта, че ще продължава да бъде лидер на партията и да отговаря за нейното ценностно и морално издигане, за развитието на националните структури. Ние дълбоко вярваме, че без национални структури няма бъдеще за истинска, зряла партия, каза Христанов.

Попитан дали ще издигат собствен кандидат за кмет на София, Христанов каза: "За момента не можем да споделим тази информация".

И отправи покана за взаимодействие с ПП на местния вот - да се подкрепят взаимно там, където едните нямат кандидати.

"Самият факт, че продължих политическия си път като част от ПП, подсказва, че именно в тези реформаторски усилия и ние вярваме", каза лидерът в отговор на въпрос ще търсят ли взаимодействие с "Продължаваме промяната".

"Там, където ние можем да излъчим кандидати и те (ПП) не могат да представят такива, ние очакваме подкрепа, там, където ние не можем да представим кандидати, а те излъчват, можем да водим разговори за взаимна помощ", каза Христанов.

Той изрази очакване партията му да получи съдебна регистрация за местните избори. 

"Единение" фокусира своите усилия към подкрепа на компетентни и добри кандидати в средните и малките населени места, включително с коалиции на местно ниво. Нашата ориентация е ясна - работим за реформи в България, така че всички реформаторски сили, които изповядват истински ценности, ще срещнат нашата подкрепа.

"Единението на българския народ е пътят напред. Не бива от устата на политици да излиза реч на омразата и разделението, на насилието, каза Христанов. Не бива, когато някой иска да постигне своите тясно партийни цели, да го прави за сметка на обиждане на избирателите на останалите партии, заяви лидерът на новата партия, цитиран от БТА. Той предлага политика на зряло поведение, насочена към основните приоритети на България - култура, образование, наука, национална сигурност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай