Бивш съветник на Първанов влиза в СЕМ

Бивш съветник на Първанов влиза в СЕМ | StandartNews.com

София. Бившият съветник на президента (2002-2012) Георги Първанов по медийните въпроси Иво Атанасов е най-вероятният нов член на Съвета за електронни медии от квотата на парламента, научи "Стандарт". До края на седмицата ще станат ясни номинациите за поста.

Комисията по културата и медиите вече одобри процедурните правила за издигането на кандидатури и те бяха гласувани от депутатите. Според запознати Атанасов ще е номинация на шефа на комисията Стефан Данаилов /БСП/. Рамо за кандидатурата на бившия депутат от Кюстендил дава и зам.-шефката на парламента Мая Манолова, която е дългогодишен депутат от същия район.

Спред критериите кандидатите трябва да имат професионален опит в сферата на електронните медии и съобщения, журналистиката, правото и икономиката. Номинираните трябва да са с обществен авторитет и с професионално признание. Всеки от явилите се на изслушването в парламента ще има 5 минути за представяне. По 1 минута ще се задават въпроси към тях от депутати. За избран ще се смята кандидатът, който събере най-много гласове. А ако двама имат един и същ брой, ще се явят на балотаж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай