Бивш министър с покъртителен разказ за ужаса в Израел

Днешният адвокат се оказал в епицентъра на атаката на „Хамас” миналата събот

Бивш министър с покъртителен разказ за ужаса в Израел | StandartNews.com

Покъртителен разказ за ужаса в Израел направи бившият правосъден министър по царско време Антон Станков. Днешният адвокат се оказал в епицентъра на атаката на „Хамас” миналата събота.

Преди седмица Станков бил на екскурзия в Израел. „Предишната събота, (когато „Хамас” нападна Израел), бяхме във Витлеем. Тъкмо се разбуждахме и чухме сирените. С колегата само се спогледахме и той каза: „на тези географски ширини подобен звук значи нещо конкретно”. Видяхме 14-15-годишни деца да бягат по улиците и да викат: „Аллах акбар”, разказа Станков в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Нова Нюз.

„На групата сърби, които бяха с нас, им стана много тъжно при това нападение, защото мъжете са участвали във война. Направихме връзка с българското консулство, предадохме списък на хората в групата ни и получихме съдействие от посолството. За да премине автобусът ни към Йерусалим, неговия номер беше даден на израелското вътрешно министерство. Нашата екскурзоводка беше израелски гражданин и затова тя не можеше да остане да спи във Витлеем”, каза Станков. Той благодари на българското посолство там, което им е помогнало да се евакуират.

Той разказа, че в хотела не са им показали бомбоубежище. От посолството са били инструктирани да се държат по правилата като при земетресение – да са в общите части на хотела.

„Не виждам защо да бъдат ограничавани правомощията на президента, а парламентът да не поеме своята отговорност за бездействията си”, каза Станков по повод промените в конституцията, свързани със статута на служебното правителство и правомощията на президента да го назначава.

Той е привърженик на идеята да се приеме специален закон за правомощията на служебните правителства, вместо точно тези промени в Конституцията.

„Не мисля, че е добра идея да се премахне изцяло възможността хора с двойно гражданство да заемат управленски функции”, каза бившият правосъден министър. Той уточни, че трябва да се прави разлика между жителите на ЕС и тези на други страни, като даде пример Турция, САЩ или Канада.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай