Бинев: Законопроектът на ДПС за КТБ е замазване на очите

Бинев: Законопроектът на ДПС за КТБ е замазване на очите | StandartNews.com

Хасково. „Няма нищо общо с разплитането на истината!Замазване на очите!", така депутатът от Патриотичния фронт от Хасково Слави Бинев определи законопроекта на ДПС за КТБ. За него лидерът на движението Лютви Местан обяви, че ще бъде внесен още в първия ден на НС.

Бинев обясни, че неговите юристи са прегледали предложенията за промени на ДПС и са на мнение, че колкото и да са високопарни, са направени така, че в последствие реално нищо да не се случи. „ Те са преписали законопроекта си от португалския модел за спасяване на една тяхна банка с малки разлики. Но ДПС са пропуснали да помислят за една важна точка и тя е с какви пари ще се спаси банката?!", подчерта Слави Бинев в първото си изявление пред медиите в 29-ти МИР-Хасково.

За предстоящите консултации между ГЕРБ и Патриотичния фронт, Бинев посочи, че е по-скоро скептично настроен. Той е категоричен, че патриотичната формация няма да отстъпи по нито една от 10-те точки, които ще бъдат поставени на масата при преговорите. По този повод Бинев е категоричен:„Ако тези точки бъдат приети от ГЕРБ, сред които е и пълната ревизия на всички енергийни сделки, това ще е повод поне за технически разговор. Защото в тези точки, могат да се видят воплите на обществото. Тези наши искания са всъщност огледало на очакванията на обществото".Той подчерта, че ако тези 10 точки се приемат за изпълнение, той лично очаква да има много арестувани политици и посочи пряко имената на Иван Костов и Меглена Кунева.

Бинев посочи още че той лично не се притеснява от варианта за нови нови предсрочни парламентарни избори с думите„ Изборите са нещо нормално, след като не си успял да хванеш пътя. Ако нови избори ще ни изкарат на правия път-не са проблем.". Той посочи като пример изборната ролетка, завъртяла се преди години и в Гърция, и в Италия.

По време на брифинга Бинев беше щедър на комплименти за работата на полицията в Хасково в дните преди изборите и на самия 5-ти октомври, като се обърна с персонална благодарност към шефа на местното Областната дирекция Ангел Цанков. „ С арестите преди вота, а и факта, че има вече осъден в хасковско купувач на гласове, хасковската полиция показа, че могат да се справят с манипулацията на изборите. А точно тук е заровен ключа за бараката, защото всички проблеми идват от манипулацията при изборите.", подчерта Бинев. Той прогнозира, че ще има още осъдени в Хасково купувачи на вот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай