Бинев: Няма да съм председател на нито една комисия

Бинев: Няма да съм председател на нито една комисия | StandartNews.com

София. "Няма да заемам председателско място в нито една парламентарна комисия. Ако човек иска да помогне някъде, той може да го направи и без да бъде председател на комисия". Това заяви в кулоарите на Народното събрание депутатът от Патриотичния фронт Слави Бинев, предаде БГНЕС. Той подаде оставка от председателското място в комисията по култура и медии след вълна от протести в културните среди заради миналото му, бизнеса му с попфолк заведения и спортното му образование. Само ден след това се заговори, че ще поеме комисията по младежта и спорта, но Бинев категорично отрече.

"Проблемите в България са прекалено големи. Опитах се прекалено радикално да ги реша, но срещнах страхотен отпор. Всяка една революция и промяна е нещо изключително сложно и изисква жертва. Знам само едно - дал съм тон за песен, което означава, че проблемите така или иначе ще бъдат решени", коментира бившият евродепутат.

Той отказа да коментира какви предложения за председател на комисия е получил, но обяви, че ще се концентрира най-вече в работата си в комисията по европейските фондове.

Запитан кога и защо е решил да се оттегли от председателското място на комисията по култура и медии Бинев отвърна: "Почти веднага. Смятам, че явно в България трябват удобни, меки и спокойни хора, какъвто аз не съм - аз съм ръбат човек, който се опитва да реши проблемите. Явно хората не искат проблемите да бъдат решени. Мен човек трябва да ме използва само, когато иска нещо да промени наистина."

"Проблемите, които стоят пред медиите са огромни, тъй като сме в дъното на всички класации по свобода на словото", каза Бинев. По думите му, много от медиите се използват като адвокати за едни и прокурори към други, което е недопустимо в практиката на свободния свят. "Това няма как да не влезе в докладите на тези, които оценяват свободата на словото и в докладите на Европейската комисия", коментира Бинев.

По отношение на културата той обяви, че "те са били използвани като живи кукли на политически и икономически интереси". "Може би ще го разберат по-нататък", каза Бинев и отказа да назовава имена. Той каза, че е свикнал да бъде от полза само на хора, които искат тази полза. "Можеш да направиш лошо на сила, но не и добро", завърши Слави Бинев и пожела на представителите на медиите да бъдат по-свободни, защото го заслужават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай