Бинев: Няма да подам оставка, не искам да ме обичат

Бинев: Няма да подам оставка, не искам да ме обичат | StandartNews.com

София. Слави Бинев не смята да подава оставка като председател на парламентарната комисия за култура и медии. След назначението му той беше бойкотиран от професионални гилдии, обществените радио и телевизия и Министерството на културата.

„Не смятам да правя такова нещо по простата причина, че трябва веднъж за винаги да се разбере, че законите трябва да бъдат спазвани. Отгоре на всичкото политици и законодатели да застават на страната на тези, които не спазват закона, говоря за БНТ и БНР плюс Министерството на културата, смятам че е абсолютно недопустимо", обясни депутатът от Патриотичния фронт пред bTV.

Според него съпротивата срещу шефското му място е равносилно на неплащане на данъци от хората, които например не харесват премиера.

„Аз не искам те да ме обичат. Тука има някаква грешка. Не знам защо аз трябва да бъда харесван. Вие харесвате ли този, който ще ви извърши данъчна ревизия или този, който ще ви спре, защото сте извършили нарушение на пътя? Ако ние не искаме да работим с някого, който да ни контролира, който не харесваме, това означава, че абсолютно всички, които не харесват Бойко Борисов могат да не си платят данъците", коментира Бинев.

Той съобщи, че ще иска да види договорите на БНТ и БНР и тяхната целесъобразност – „какво е инвестирано и какво е получено срещу това". Според него и медиите са в дъното на атаката срещу него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай