Бинев иска разследване за бюджетните медии и СЕМ

Бинев иска разследване за бюджетните медии и СЕМ | StandartNews.com

Хасково. Анкетна комисия в НС да ревизира бюджетните медии /особено БНТ и БНР/, както и СЕМ, иска депутатът от Патриотичния фронт от Хасково Слави Бинев. Той допълни, че държи да се извърши и проверка дали има конфликт на интереси върху някои договори в двете медии и шефът на СЕМ Георги Лозанов.

Бинев посочи още, че е събрал документи, които ще изпрати до всички европейски институции, за да се разбере от тях на какво ниво е свободата на словото у нас, особено що се касае за държавните медии.

По повод настаняването на Морфов на директорския пост в Народния театър, който той напусна като режисьор през декември именно в знак на протест срещу избора на Бинев да оглави комисията по култура, депутатът коментира иронично: "Аз не бях чувал досега за платен хъш!"

В Хасково Слави Бинев обяви и още една своя инициатива-за създаването на надпартийна група на депутатите от хасковски регион. Идеята му е в неформалната организация да се съберат всички народни представители от региона, за да работят заедно за решаването на местните проблеми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай