Бинев и СКАТ в общ фронт

ГОРД и Валери Симеонов подписват в понеделник

Бинев и СКАТ в общ фронт | StandartNews.com

Обща партия ще направят "Национален фронт за спасение на България" (НФСБ) и "Гражданско обединение за реална демокрация" (ГОРД), съобщиха от двете политически формации.

Според предварителната информация новата партия ще застане зад политическата програма на НФСБ. Идеята е да се обединят патриотичните организации, "като целта е тази по-мащабна структура да работи в защита на интересите на България". Новата партия ще "защитава българите от политическия монопол и политическото статукво". Съпредседатели на НФСБ са Валери Симеонов и Данчо Хаджиев, а на ГОРД - евродепутатът Слави Бинев. Бинев е и зам.-председател на Г

рупата "Европа на Свободата и демокрацията" в Европарламента. Запознати припомниха, че на предсрочните парламентарни избори НФСБ бяха на крачка от 4-процентовата бариера и влизането в парламента със 131 169 гласа или 3.703 процента.

А ГОРД имаха 16 126 гласа с коалицията, в която се явиха, или 0.455 процента. Двете партии инициираха поредица от събития за предстоящото си обединение. В средата на юли лично Слави Бинев покани политическото ръководство на НФСБ на Евролатинската парламентарна асамблея във Вилнюс. В Литва хората на Валери Симеонов станаха свидетели на избирането на Бинев за зам.-председател на новата мегакомисия по устойчиво развитие и иновации към Евролат. Първата съвместна пресконференция на Бинев и Симеонов е обявена за понеделник в София прес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай