Биков: Радев откри предизборната си кампания

Ние не сме открили нашата предизборна кампания, защото имаме много работа, а до президентските избори има много време, каза депутатът от ГЕРБ

Биков: Радев откри предизборната си кампания | StandartNews.com

Според депутата от ГЕРБ Тома Биков с изявлението си, че сваля своето доверие от кабинета „Борисов 3“ президентът Румен Радев е стартирал – про това доста рано и по нескопосан начин – предизборната си кампания за втори мандат като държавен глава.

Не мога да разбера как президентът ще сваля доверието си от нещо, което не е избрал. Това правителство е избрано на честно проведени избори и доверието му е дадено от българския народ. Точно българският народ може да реши и да снеме доверието си от кабинета, като това ще стане отново на избори, възмути се Тома Биков.

"Кога президентът казва истината? Когато миналата седмица обяви пред дипломатите, че България е сигурен и стабилен партньор или вчера, когато направи своето обръщение? Според мен и тези, които подкрепят президента Радев, не могат да се ориентират в неговите тези. Той казва, че това управление е вредно, но нека каже кои партии са му фаворити и няма да са вредни. За нас не се променя много ситуацията, защото от ден първи на това правителство то не се е ползвало с толеранс нито от опозицията, нито от президента. Румен Радев ги е говорил тези неща и преди 2 седмици, и преди 2 месеца, и преди 2 години. За мен най-големият проблем е, че той не предлага алтернатива. Вчера той си откри предизборната кампания, но го направи доста рано и нескопосано. Ние не сме открили нашата предизборна кампания, защото имаме много работа, а до президентските избори има много време", обяви Биков.

"За мен Радев вчера официално заяви, че ни обявява война. Не знам защо го прави. Аз не съм гласувал за Радев и не мога да си сваля доверието от него. Аз уважавам президентската институция. Аз не искам България да остане без президент, както Радев иска държавата да остане без министър-председател. Пак ще повторя, че той не казва кой друг да стане премиер и не дава алтернатива", категоричен бе депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай