Биков: Борисов може да остане във властта

На президентските избори кандидатът на ГЕРБ ще победи Румен Радев

Биков: Борисов може да остане във властта | StandartNews.com

Все още рано е да се каже дали Бойко Борисов ще се оттегли след парламентарните избори. Не изключвам възможността да станем свидетели и на четвърто управление на Борисов, той да е премиер за четвърти път. Борисов го бяха отписали и през 2013 г., заяви пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

На президентските избори кандидатът на ГЕРБ ще победи Румен Радев, категоричен бе депутатът. И допълни, че не изключва възможността премиерът Борисов да е следващият президент на България.

Бойко Борисов трябва да бъде похвален за това, че носи отговорността за управлението в тези трудни за целия свят моменти. Това е достойно за уважение. По-лесният вариант беше да нямаме управление, каза Биков.

Според него Борисов не е диктатор. Ако беше диктатор, изобщо нямаше да има протести. Политическият морал е по-различен от общочовешкия морал, заяви депутатът от ГЕРБ.

По думите му решението за затварянето на държавата през март е било правилно. Сега трябва да направим така, че болниците да имат капацитет да се справят с пандемията. Никой не иска нов локдаун, а и държавата няма никакъв интерес от това, посочи той.

Вероятно пандемията ще бъде част от предизборната кампания. Тези месеци се равняват на години. Това, че някой е излязъл да протестира, не означава, че в страната има революция или революционна ситуация. Социални протести няма да има, но това не означава, че хората ще преминат леко през тази криза, заяви Биков.

ГЕРБ е народно-консервативна партия и защитава повече интереса на периферията, отколкото на тези от центъра. Това е много важна позиция, посочи той. Големият проблем е, че българското общество в момента е много разделено. Протестите от лятото бяха протести на центъра срещу периферия. Тези протести останаха абсолютно неразбрани от периферията, подчерта той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай