Беливанов: Ще намалим местните данъците и такси в Хасково

Беливанов: Ще намалим местните данъците и такси в Хасково | StandartNews.com

Жителите на Хасково плащат едни от най - високите данъци и такси в страната, при положение, че доходите тук са едни от най-ниските. Аз и моя екип имаме реално изпълнима програма как да бъдат намалени данъците и таксите в града ни. Това заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на Хасково Добри Беливанов по време на открита приемна за граждани.

„Често срещана практика е хасковлии да регистрират автомобилите си в Свиленград или Димитровград. Така, техните данъци отиват другаде и не влизат в община Хасково. В същото време се натоварва хасковската пътна инфраструктура. Затова данъкът върху МПС трябва да бъде намален. Така хасковлии ще спрат да търсят варианти за регистрация извън общината", подчерта Добри Беливанов. Той допълни, че когато има по-ниски данъци, ще се увеличи разполагаемият доход на хасковлии.

„Когато плащат по-малко на Общината, за хората ще остават повече пари, които ще отиват за разходите на домакинствата", заяви Беливанов.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Хасково подчерта още, че таксите за детските градини и ясли също ще бъдат намалени. "Получих много сигнали от майки, че храната в детските градини не е достатъчно качествена. Ще направя проверка и ако това е така, ще прекратя договора на фирмата-доставчик", категоричен бе Добри Беливанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай