БДЦ тръгва на турне за президент

БДЦ тръгва на турне за президент | StandartNews.com

Над 500 души от цялата страна се събраха на национална конференция на партия Български демократичен център в София. На форума на бързо развиващия се либерален политически проект депутати, кметове и общински съветници от БДЦ направиха анализ на изминалата година и начертаха перспективите за развитие на партията. „Поставянето на националните над партийните ни интереси не остана незабелязано, нито от симпатизантите ни, нито от останалите политически играчи, и БДЦ успя бързо да се превърне във фактор на политическата сцена, на който вече се гледа с уважение и доверие" – каза лидерът на партията д-р Красимира Ковачка.

„Всички ние трябва да направим това, което се очаква от нас – да направим България една по-сигурна, по-справедлива и по-бързо развиваща се държава" – заяви и съпредседателят на БДЦ Стефан Кенов. Разгорещеният дебат по време на форума за това как БДЦ трябва да се яви на изборите за президент накара ръководството на партията да обяви, че тръгва на турне в страната, за да бъде чуто мнението на всички симпатизанти какъв трябва да е следващият президент на страната.

На конференцията стана ясно, че въпреки високите резултати на местните избори, които отредиха пето място на БДЦ сред политическите сили в страната, партията ще продължава да изгражда своите структури, докато не стигне и най-малкото населено място. Хората от цялата страна призоваха народните представители да вземат мерки и да повдигнат въпроса, че сектор икономика е останал в страни от реформите, които се провеждат в момента, а това би било пагубно за страната ни.

„Само в държава със силна икономика, може да има силна армия, добро здравеопазване, образование и най-вече решение на проблема с демографската криза" – каза зам.-председателят на партията Росен Петров. Петров, който е и говорител на партията изнесе лекция на тема „Предизвикателствата пред България в актуалната геополитическа обстановка" и получи подкрепа от залата за това, че страната ни има нужда от по-силна армия и работещи служби за сигурност, които да гарантират спокойствието на всички граждани.

Представителната извадка на БДЦ, която бе на конференцията, увери ръководството, че партията трябва да отстоява позицията – задължителното гласуване да бъде прието. Хората от цялата страна поискаха повече подкрепа за бизнеса от държавата, както и по-сериозни мерки за решаване на демографската криза със стимулиране на раждаемостта. „Ангажиментите, които поехме пред структурите ни за решаването на конкретни проблеми в отделните райони и общини ще стигнат до изпълнителната власт и парламента" – увери членовете на БДЦ д-р Красимира Ковачка. Д-р Ковачка сподели още, че в плановете на Български демократичен център влиза и предложение за създаване на министерство на демографските проблеми, създаване на БДЦ-жени, както и специален законопроект за общинското здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай