БАСТА в преговори с Николай Бареков

БАСТА в преговори с Николай Бареков | StandartNews.com

София. Партия БАСТА може да влезе в коалиционни преговори с новата партия на Николай Бареков "България без цензура" за европейските избори. "Ако се постигне споразумение, то ще е на принципна основа", заяви за "Стандарт" съучредителят на БАСТА Емил Димитров. Ексземеделският министър Мирослав Найденов също намекна, че пред БАСТА има вариант за коалиция. Освен платформа и ясна позиция срещу сегашното ръководство на ГЕРБ от БАСТА ще настояват за знакови имена, които да дръпнат гласове и да са одобрени със своеобразно социологическо проучване. А Бареков вече обяви, че листата за евродепутати ще бъде поставена на широко обществено обсъждане. Окончателният съюз на партиите ще стане ясен навръх 3 март, процесът не е приключил, обяви Бареков.

Малко след националния празник на страната ще станат известни и кандидатите за евродепутати. Учредителят на партията на Меглена Кунева в Сливен Георги Балабанов също става член на "България без цензура". "Цялата областна структура дава доверието си на Бареков, до месец ще имаме офиси и структури в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица", заяви Балабанов.

Вчера от "България без цензура" се обявиха против промените в Наказателния кодекс за "противозаконно фотографиране, филмиране, записване и други подобни действия". "ГЕРБ и сегашните управляващи използват чл. 146 от НК, за да убият свободата, се казва в позиция на партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай