БАСТА: Кабинетът няма да падне от студентските протести

БАСТА откри втория си офис във Варна

БАСТА: Кабинетът няма да падне от студентските протести | StandartNews.com

Варна. Студентските протести имат справедливи искания, но не са съвсем спонтанни. Има известна доза организация, каза един от учредителите на БАСТА и член на Съвета на ветераните на партията Емил Димитров, но отказа да посочи кой стои зад тях.

Според него студентските протести не биха довели до падане на кабинета. Правителството няма да изкара своя мандат, но няма и да падне само. Партиите на статуквото не искат това, каза Димитров.

"Кабинет може да падне не заради студентските протести, а по-скоро може да го свалят животновъдите, които се дигнаха заради неизплатените субсидии за закупени животни след 2009 г, и от масово недоволство като при избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС" ,смята бившият депутат. Той припомни, че вносът на месо у нас е 80 на сто. "БАСТА е за предсрочни избори, но след като е приет бюджетът и изборният кодекс", каза Димитров.

"Предсрочни избори ще има най-рано през май", категоричен е бившият областен лидер на ГЕРБ и съучредител на БАСТА Павел Димитров. Другата седмица ще бъдат внесени документите за регистрация на новата партия и вместо изискването за 2500 члена, имената ще са 5000. След това преговори можем да водим с партии център-вдясно, но с ГЕРБ - не, каза Димитров.

"Не приемаме този цирк, тази палячовщина в парламента, това не е конструктивна опозиция, каза Димитров, визирайки гласуването за меморандума върху земята, както и последните разменени обиди и скандали в пленарна зала, провокирини от ГЕРБ.

Преди регистрацията си БАСТА откри втория си голям офис във Варна след този в столицата. Договорът е подписан от мое име, каза Павел Димитров, който досега призна, че събирал съмишленици в адвокатската си кантора.

"Офисът е като домът за едно семейство", посочи той. Бившият земеделски министър Мирослав Найденов също беше на откриването. Изненадващо дойде и независимият кандидат за кмет на Варна на последните местни избори бизнесменът Чавдар Трифонов. Водосвет на офиса, който е срещу басейн "Приморски", отслужи отец Стойко от манастира "Св.Св.Константин и Елена". 700 са членовете на БАСТА от Варна и региона, като само 10 на сто от тях са отцепници от ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай