Бареков взе хората на Кунева в София

Бареков взе хората на Кунева в София | StandartNews.com

София. Девет столични структури на движение "България на гражданите" (ДБГ) напускат Меглена Кунева и преминават към „България без цензура" на Николай Бареков. Ръководителите на районите Връбница, Надежда, Нови Искър, Красна поляна, Овча купел, Студентски, Изгрев, Младост и Люлин обявиха това днес, както и че с тях от Кунева си тръгват членове и симпатизанти.

"Извършиха се сериозни измами и манипулации на националното събрание на 21 септември", отбеляза Красимир Манов – председател на район "Надежда". Членове на партията са оспорили решенията на най-висшия партиен форум на ДБГ в Софийския градски съд. "България на гражданите" вече не е на Кунева, а на Даниел Вълчев, който на практика контролира партията", категорични са част от напусналите ръководители. И дават пример, че за решенията в партията разбират предимно от медиите. Както и че в листите за парламентарните избори през май са били сложени "парашутисти".

"Подкрепяме вижданията и ценностите на "България без цензура", каза Манов. И допълни, че в момента само в платформата на Бареков членове и симпатизанти могат да говорят "откровено, разбрано, а идеите са обърнати към социалната политика". Особено внимание заслужава идеята за връщането на казармата като трудова и образователна повинност, добави тя и се мотивира, че това може да се окаже единствената работеща реална възможност неграмотните да се образоват, казват напусналите движение "България за гражданите".

"Благодарни сме на колегите от бившите структури на госпожа Кунева, че избраха да продължат своята политическа дейност в нашата формация и гарантираме, че ще работим заедно за възстановяване на центристкото пространство в името на промяната на политическия модел, олицетворяван от партиите на статуквото – ГЕРБ, БСП и ДПС", коментира Бареков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай