Бареков предлага Калфин за еврокомисар

"България без цензура" покани Лукарски при тях, взима и ССД

Бареков предлага Калфин за еврокомисар | StandartNews.com

Ивайло Калфин няма да стане евродепутат, но е една отлична кандидатура за еврокомисар. Това заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Той предупреди, че правителството трябва да бъде много внимателно при избора на следващ еврокомисар. "Всички партии, излъчили евродепутати, трябва да седнат и заедно да изберат кандидатурата на България за еврокомисар, за да не се стига до скандала, както беше с Румяна Желева", каза Бареков и продължи: "Ивайло Калфин няма да е евродепутат, но може да е нашата номинация за еврокомисар. Защото тази фигура трябва да е изключително консенсусна, тъй като рулетката така може да се завърти, че да не се знае кой ще е следващият управляващ. Затова е редно новият излъчен еврокомисар да може да работи добре с всички партии". По-късно от партията на Бареков припомниха, че кандидат-кметът Петър Теофилов, подкрепен от тях, който днес излиза на балотаж срещу червения представител в с. Богданов дол Николета Максимова, е подкрепен и от АБВ, чиято номинация за евродепутат е Ивайло Калфин.

По-рано през деня лидерът на "България без цензура" покани в патриотичния им съюз и СДС. "Партията да си помисли къде е нейното място - в Реформаторския блок при Кунева и Корман Исмаилов или при нас", каза Николай Бареков и допълни: "За първи път няма да има десен евродепутат в Европарламента. Реформаторският блок няма да вкара свой представител, ГЕРБ не е автентичната десница, а и Кунева не е дясна". Според него обаче съюзът около ББЦ няма да се разтяга до безкрайност. Следващата седмица предстои подписване на споразумение и със Съюза на свободните демократи (ССД). По думите на Бареков там има млади хора с идеи и технократи. "Ние не претопяваме партии, а търсим експерти. Така последната формация, която може да влезе при нас, е СДС", допълни Бареков и се обърна към председателя на партията Божидар Лукарски с думите: "Това ли трябва да бъде съдбата на СДС - между Кунева и Корман Исмаилов? Хората от СДС имат много повече приятели сред нас, отколкото в Реформаторския блок".

"България без цензура" подписа и споразумение за сътрудничество с партия "Движение Гергьовден". "Това бе много желан от нас миг. Споразумението ще е основа за създаване на голям патриотичен съюз, който да се яви на няколко избори. То е изчистено на базата на диалога между двете партии и основните принципи, на които сме стъпили", каза след подписването Бареков и допълни: "Движение Гергьовден" ще има представител в нашите листи за евроизборите - и Любен Дилов, и Драгомир Стефанов са желани там". Зам.-председателят на ББЦ Росен Петров пък припомни, че е сред основателите на "Гергьовден". В знак на признателност той подари на Любен Дилов бойната си риза, като обясни, че с нея е бил в Кербала и в Ирак.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай