Бареков напусна ТВ студио, за да не говори с Любен Дилов-син

Бареков напусна ТВ студио, за да не говори с Любен Дилов-син | StandartNews.com

София. Раздорите в "България без цензура" продължават с пълна сила. Лидерът на партията и евродепутат Николай Бареков стана и напусна студиото на бТВ, за да не разговаря с доскорошния си съпартиец и говорител на парламентарната група на БДЦ Любен Дилов - син, който бе включен по телефона. Бареков сне подкрепата си от парламентарната група, докато активистите на партията готвят неговото сваляне.

"Г-н Дилов е бил доста време на заплата при мен и още го чувствам като мой служител. Не жалая да чувам това, което иска да казва", каза Бареков, преди да си тръгне. Той настоя журналистите да цитират него, а не Дилов.

Преди дни Любен Дилов-син обяви, че когато Бареков получи отказ от Борисов за нещо, веднага тича до най-близкия интернет сайт да се пише опозиция.

"Радан Кънев се държи повече като опозиция, отколкото БДЦ. Затова се отказах от парламентарната група. Тези хора гласуваха "за" тези реформи в МВР. Накрая се появи по медиите: "Бареков подкрепи Цветанов". Откъде-накъде?", избухна в студиото Николай Бареков. Той изтъкна, че ББЦ е лидерска партия.

"Държа да кажа, че не съм напуснал ББЦ, тя има шестима депутати. Без нас тази група няма да съществува. Ако тези депутати решат под някаква форма да се присламчат към това управление, тази партия умира. Днес предстои да обсъдим бъдещата политика на групата в парламента", каза още той. Това ще се случи на поляна на Витоша, където хората от "България без цензура" ще пекат барбекю, стана ясно от думите на евродепутата.

"Трябва да се види какво се случва в партията. На евроизборите имахме 11%, на парламентарните - 6%. В последните изследвания на "Галъп", на която аз вярвам, имаме 1,7%. Това означава, че някой е сгрешил през последните три месеца", коментира Бареков.

По думите му, той е измислил името "Патриотичен блок" преди разделянето на ББЦ с ВМРО, когато е имало преговори за обединение с НФСБ. Вместо това ВМРО се отдели от коалицията и заедно с НФСБ създаде Патриотичния фронт. "Каракачанов преговаряше с Валери Симеонов за сближаването на ББЦ с неговата партия. Ако това беше станало, сега щяхме да имаме 50 депутати, а нямаше да сме жалки", обобщи Николай Бареков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай